Danmarks første kvantesikrede fibernet-forbindelse oprettet mellem NBI og DTU

Niels Bohr Institutet
1.334 views

Interview med prof. Peter Lodahl

TEST AF KVANTEKRYPTERING: Danske forskere er helt i front globalt med teknologi, der kan gøre os usårlige over for cyberangreb. Den 22. november har DTU og Niels Bohr Institutet med succes demonstreret en absolut sikker forbindelse - en videoforbindelse, der ikke kan hackes.

Forskere på Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet (KU) har demonstreret en verdensnyhed i form af et enkelt-foton-baseret link til ubrydelig kommunikation.

Dette skete med en live test mellem Niels Bohr Institutet i København og DTU i Lyngby, på Danmarks første kvantekrypterede forbindelse over det eksisterende fibernet.

Teknologien blev demonstreret via et kvantekrypteret videolink af Anders Eldrup, bestyrelsesformand for Innovationsfonden, der befandt sig på DTU, og Natasha Friis Saxberg, Direktør for IT-Branchen, der befandt sig på NBI.

Vi har hermed åbnet for en ny æra, hvor dansk teknologi kan forhindre fjendtlig aflytning af kommunikation.

Teknologien har et stort potentiale til at sikre kritisk infrastruktur verden over, og skaber samtidig store muligheder for dansk erhvervsliv.

Videoen er produceret af: Bettina Illemann Larsen, Science Kommunikation

Læs hele nyheden her